Tellie

NL

Vulpia

Deel deze referentie:

vulpia

Televisie is voor bewoners van woon- en zorghuizen meer dan gezelschap tijdens de dag en een link met de rest van de wereld. Bij de Vulpia-residentie Twee Poorten brengt het televisiescherm bewoners ook in contact met hun familie.

“Mooi hoe Tellie onze bewoners extra verbindt met hun familie.”

In de woon- en zorghuizen, assistentiewoningen en tijdelijke verblijven van Vulpia zet men sterk in op verbinding: verbinding met en tussen medewerkers, met bewoners en met vrienden en familie. Elke manier om deze connectie te stimuleren, zowel persoonlijk als via digitale weg, is meer dan welkom. Vulpia zocht en vond in Connectify de ideale partner om deze verbinding ook op een digitale manier (via televisie) tot stand te brengen.

De uitdaging
“Een van onze locaties kampte met storingen van het televisiesignaal”, vertelt Wannes Janssens, projectcoördinator facility bij Vulpia. “We wilden niet alleen deze problemen oplossen. We wilden ze ook aangrijpen om het aanbod en de kwaliteit van televisie sterk op te krikken.”

Naast de vele activiteiten in het woon- en zorghuis is televisiekijken voor bewoners een belangrijke vorm van ontspanning en afleiding. Senioren kijken televisie om wat gezelschap te ervaren, iets te doen te hebben of om de geest fit te houden. “Een verstoord televisiesignaal en sneeuw op de buis, kunnen dan echt niet. Een oplossing vond Vulpia in Tellie online. Een oplossing voorgesteld door Connectify. Een testproject werd opgezet en zo ging de bal aan het rollen

De oplossing
Wannes legt uit waarom Vulpia snel overtuigd was van Tellie. De handson aanpak van “Connectify beviel ons: het opzetten van een testsituatie gebeurde snel en verliep vlot. De resultaten hiervan bespraken we tijdens een uitgebreide kennismaking en demonstratie bij Connectify zelf. De kwaliteit en het gebruiksgemak overtuigden ons meteen, waarna we beslisten om alle bewoners de mogelijkheden van Tellie aan te bieden.”

Ook de Tellie Family-optie betekent een gevoelige meerwaarde. Want Tellie maakt het mogelijk om te videobellen met familie, om berichten en foto’s te ontvangen, om het weekmenu en de activiteiten te consulteren, in te schrijven voor activiteiten en veel meer.

“We verkiezen partners die flexibel naar onze uitdagingen kijken, klantgericht meedenken en hun gezond verstand inzetten om tot klantgerichte oplossingen te komen.”

Bewoners van de Twee Poorten kunnen vandaag veel meer met hun televisie dan ooit tevoren. Niet alleen is hun beeld loepzuiver. Ze kunnen van hun favoriete programma’s genieten wanneer ze dat willen. Dankzij de interactieve mogelijkheden kunnen ze programma’s terugkijken, pauzeren en opnemen, net zoals ze dat voorheen thuis deden.

“De intuïtieve bediening maakt dat elke bewoner gemakkelijk navigeert tussen de opties. Het kan allemaal met de vertrouwde afstandsbediening”, zegt Wannes Janssens. “De opties worden via een tegelstructuur duidelijk weergegeven op het scherm. De look en feel van de software is heel helder. Hierdoor hebben onze bewoners helemaal geen hulp nodig om hun familie gemakkelijk virtueel in hun kamer te ontvangen.” 

Wannes stond in de kamer wanneer een van de bewoners foto’s van haar familie binnenkreeg: “Het was mooi om te zien hoeveel plezier ze eraan beleefde. Ze zag bijvoorbeeld haar kleinkinderen in de speeltuin en een mooie familiefoto voor het nieuwe huis van haar zoon. Zo was ze meteen op de hoogte van het nieuws in de familie.”

“Handig is dat onze mensen geen computerkennis nodig hebben om te werken. Zo eenvoudig is de software die achter de schermen draait.”

Wannes blikt tevreden terug op het traject, de oplossing én de service van Connectify: “Van begin tot eind verliep de samenwerking heel aangenaam. Onze contactpersoon kwam regelmatig poolshoogte nemen en ons adviseren. Ook technische euvels werden onmiddellijk verholpen, waardoor Tellie werkt zoals Connectify ons beloofd had. Ook de software achter de schermen is eenvoudig, waardoor onze mensen geen computerkennis nodig hebben om ermee te werken.”